O nama

ISTORIJA

Preduzeće “Jaćimović” je u protekle tri decenije uspješnog rada izraslo u regionalno prepoznatljivo ime u domenu trgovine sportskom opremom, oružjem i opremom za lov.

Počeli smo sa radom 1989. godine kao prodavnica opreme za lov, ličnog naoružanja i municije. Našu ponudu su tada činili proizvodi proizvođača sa prostora bivše Jugoslavije. Uvažavajući zahtjeve rastućeg tržišta, ubrzo proširujemo asortiman ponude na neke od najpoznatijih svjetskih proizvođača u ovoj oblasti.

Naš logo postaje simbol kvalitetne usluge i sigurnog poslovanja.

Tokom 2005. godine otvorili smo prodajni centar u Gradišci.

Poslovnu 2007. godinu započeli smo otvaranjem našeg najvećeg objekta – prodajnog centra “Juventa”, koji se nalazi na samom početku banjalučkog naselja Lauš, a prostire se na 2500 m2. Prodajni centar Juventa je postao naše novo sjedište preduzeća, a u sastavu Centra su diskontna maloprodaja (outlet, koja nudi opremu za profesionalo i rekreativno bavljenje sportom), streljana, servis za oružje i kafe bar.

Tu su i dva show room-a, opremljena po najvišim evropskim standadima, kao novi vid predstavljanja našeg veleprodajnog asortimna oružja, municije i sportske opreme kupcima iz regiona. Nakon otvaranja pomenutih objekata nastavili smo sa širenjem naše maloprodajne mreže na prostoru cijele BIH, tako da smo otvorili objekte u Bijeljini i Istočnom Sarajevu.

U narednom periodu, a prema zacrtanoj strategiji širenja maloprodajne mreže, planiramo otvaranje novih prodajnih centara. Zato se redovno informišite o našim aktivnostima i aktivno učestvujte u kreiranju naše ponude.

Zadovoljan kupac je jedino mjerilo kvaliteta naše usluge i ispravnosti naše poslovne politike.

MISIJA I VIZIJA

Preduzeće “Jaćimović” nastoji da svoju tržišnu komunikaciju dovede do najviših standarda. Zbog toga naše veze sa kupcima sve više osnažujemo svojim angažovanjem u svim segmentima poslovanja.

Nastojimo da kroz edukaciju i promociju dobrih poslovnih običaja i domaćinskim odnosom prema onome što radimo podstaknemo pozitivna razmišljanja kod naših klijenata i poslovnih partnera.

Cilj nam je da u narednom periodu postanemo jedan od najvećih distributivnih lanaca u oblasti opreme za lov na području Bosne i Hercegovine, šireći prodajni asortiman i stalno usavršavajući sebe u svim segmentima. Pored usavršavanja prodajnog procesa, mi se trudimo da paralelno usavršavamo znanja našeg osoblja i mogućnosti informativnog sistema kao ključne podrške savremenom poslovanju. Želimo da postignemo potpuno zadovoljstvo naših kupaca, što smatramo i jedinim mjerilom kvaliteta našeg rada.

Odabirom kvalitetnih proizvoda najvećih i najpoznatijih svjetskih proizvođača, mi kod naših kupaca stičemo sve veće povjerenje. Na raspolaganju smo svima njima, ali i našim poslovnim partnerima, kako bismo pomogli u optimalnom izboru proizvoda odgovarajuće namjene i optimalnog odnosa cijene i kvaliteta. Zato u stalnoj komunikaciji sa našim kupcima dobijamo informacije o njihovim zahtjevima, primjedbama i sugestijama i pokušavamo izaći u susret svima njima koliko je to moguće. Zahvalni smo im na vremenu koje nam tom prilikom posvećuju. Hvala im i na razumijevanju, jer su i oni svjesni da samo na taj način postižemo, održavamo i širimo naše uspješne poslovne i prijateljske kontakte.

POLITIKA KVALITETA

Imajući u vidu da je danas u svjetu kvalitet najvažniji tržišni faktor i glavno oružje konkurentnosti sa trajnim i rastućim trendom, njegovo inkorporiranje u poslovnu politiku preduzeća ima za cilj kontinuirano poboljšavanje marketinške strategije. Ona zahtijeva stalno unapređenje kvaliteta poslovanja unutar cijelog preduzeća i ostvarivanje svjetske klase kvaliteta.

Osnovni stavovi kvaliteta ogledaju se u sljedećem:
• Kvalitet, uz istovremeno snižavanje troškova poslovanja i povećanje produktivnosti i profitabilnosti, predstavljaju poslovni prioritet u svim našim aktivnostima.

• Kvalitet proizvoda i njihova bezbjednost za upotrebu omogućuju se adekvatnom primjenom zahtjeva, propisa i regulativa, kao i međusobno definisanim zahtjevima naših kupaca.

• Stalno unapređenje kvaliteta je zadatak i odgovornost rukovodilaca svih sektora i službi, što se ogleda kroz promjenu filozofije rukovodstva ka unapređenju kvaliteta poslovnih procesa i stvaranju skladnog poslovnog sistema.

• Odgovornost za kreiranje, pravovremenu primjenu i obezbjeđenje kvaliteta pripada svakoj funkciji u preduzeću, organizacionoj cjelini i pojedincu za poslove koje obavlja, bez mogućnosti prenošenja na nekog drugog.

• Planiranje u svim poslovnim procesima i uspostavljanje stalnih poboljšanja, sa ciljem da vrhunsko postane pravilo, a ne izuzetak, je prepoznatljiv stil rada u preduzeću.

• U poslovnim odnosima orijentisati se na partnere koji imaju uveden sistem upravljanja kvalitetom i dosljedno ga primjenjuju pri realizaciji svojih procesa.

• Rukovodstvo i svi zaposleni uspostavljaju klimu saradnje, povjerenja i pripadnosti preduzeću, koja se zasniva na uključivanju zaposlenih u kreiranju poslovnih procesa, vođenju računa o zajedničkim ciljevima, potrebama i interesima, što omogućuje aktiviranje svih stvaralačkih potencijala.

• Zaštita prirodne okoline u kojoj radimo i očuvanje resursa na najbolji mogući način.

• Uvedeni sistem kvaliteta u našem preduzeću prema standardu ISO 9001:2000, predstavlja osnovu za razvoj i novo sredstvo na putu do upravljanja totalnim kvalitetom (TQM) kao procesom opšteg napretka.

Banja Luka, 20.06.2007.god.

Direktor
Gostimir Jaćimović

 

Scroll to Top